PayPal Fiók Létrehozása (Tutorial)

A következő leírás (tutorial) abban az esetben hasznos, ha még NINCS PayPal fiókod, és az első vásárlásodat szeretnéd azon keresztül végrehajtani - és egyúttal létrehozni a saját PayPal fiókodat.

Ez a látszólag 2 különböző művelet a PayPalnál egy tranzakció alatt létrejön - automatikusan. Elég "csak" a tranzakcióval törődnöd - azt végrehajtani, miközben a háttérben a PayPal fiókodat a rendszer automatikusan létrehozza.

Annak érdekében, hogy egy teljes képed legyen a rendszerről, annak biztonságáról, és az egész világon az egyik első és legnépszerűbb online fizető rendszer működési elvéről, nézzünk egy egyszerű példát:

Az online termékek és fizetés elterjedése után szinte azonnal megjelent az a problémakör is, hogy "Hogyan lehetek biztonságban, amikor számomra ismeretlen weboldalakon kell megadnom a személyes és bankkártya adataimat?" Ez már önmagában is kimerítette a probléma fogalmát. Ezért hozták létre a PayPal online fizetési felületét és a hozzá kapcsolódó rendszereket, hogy mintegy "Pénzügyi Pajzsot" magad előtt tartva tudj minden online  tranzakciót teljes biztonságban végrehajtani, és a kártya adataidat teljesen elzárva tartani az illetéktelenek elől. 

Egészen pontosan fogalmazva, még azok SEM láthatják az adataidat, akik illetékesek az adott tranzakcióban (=nekik fizetsz), hogy az esetleges jövőbeli visszaéléseket is kikerüljék. (Ha nekik meg lenne a tranzakció összes adata, akkor borotvaélen táncolnál, mert nem tudhatod, hogy az ő rendszerük, szervereik milyen szintű biztonsági védettséggel van ellátva. (mikor törik fel,  lehet-e törni ...)

Számodra a PayPal olyan, mint egy "Előretolt Helyőrség" vagy egy védelmi burok - ami félig áteresztő felületén 1 dolgot engedélyez, a nélkül, hogy bármilyen adatot is kiadna:

Fogadja a fizetési megbízásokat Tőled (amikor weboldalon kattintasz a "Megveszem" gombra, és elkerülsz a PayPalos felületre, és leokézod a vásárlást. Ez azt és CSAK azt jelenti, hogy amikor minden adatot begyűjtött a PayPal + a Te kattintásodat a legutolsó ellenőrző gombra, akkor (és CSAK akkor) befogadja az eladó (akitől TE veszed meg az "akármit") vásárláshoz bevitt adatait (neve, címe, a termék neve, ára...) és az adott összeget levonja a te aktuális PayPalos egyenlegedről, vagy a fiókodhoz csatolt Bankkártyáról.

Úgy is el tudod képzelni a folyamatot, mintha ő egy hús-vér titkárod lenne, vele beszél mindenki, és amikor TE jóváhagyod a vásárlást, akkor ő intéz el mindent úgy, hogy a részleteket, adatokat, kódokat CSAK ő láthatja. (SSL 128 bites technológia - nem fárasztalak vele: a lényeg hogy a LEGJOBB a világon! Nyilvánvaló, hiszen ők EBBŐL ÉLNEK.)

Tehát:

1. Te a PayPalnál nyitsz egy fiókot (akár az első PayPalos tranzakciód alkalmával). Ez mindig online történik - a konkrét vásárlás elvisz pontosan arra a felületre, ahol adja magát minden részlet, és elvégzendő művelet.

2. Itt megadod / hozzárendeled a bankkártyádat, amivel először fizetsz (hiszen pénzt még nem kaphattál) = megadod az adatait, hogy a jövőben ezt soha nem kell megtenned. (ergo 2 kattintás lesz minden vásárlás a MAXIMÁLIS biztonság mellett)

3.  A vásárlás után a PayPal visszairányít az eladó által meghatározott köszönő oldalra - és már használhatod is a terméket, vagy kezdődhet a munka - függően a vásárolt termék jellegétől.

Így néz ki a fizetős felület, ahova megérkezel első alkalommal: (2 részletben az átláthatóság kedvéért)
 

 

 

 

 

FONTOS: HA CÉGES VÁSÁRLÁS TÖRTÉNIK, AKKOR ENNÉL A FELÜLETNÉL A NEVED HELYÉRE A CÉG(ED) NEVE KERÜLJÖN, HOGY A KÖNYVELÉSNÉL EGYÉRTELMŰEN BE LEHESSEN AZONOSÍTANI A TRANZAKCIÓT. EKKOR NYILVÁNVALÓAN A A CÉGES KÁRTYÁVAL FIZESS.

A kattintás után összefoglalja még egyszer a "titkárod" hogy "Jól értette-e". Ha ezt is jóváhagyod, elvégzi a műveletet, és pár másodperc múlva megjeleníti az eredményt. Készen is vagy, most 2 dolog történni:

1. kapsz egy igazoló emailt a megadott címedre (ezért is praktikus megadni)

2. Visszairányít az eladó által megadott oldalra, ahol a termék vár, vagy a további lépések.  

... és minden megy a tervek szerint.

Jó vásárlást!Utolsó frissítés: 2016.03.23.ÁSZF és ÁFF
         Adatkezelés és NAIH         Bevételi Nyilatkozat